Καθαρά Δευτέρα στην Βέργη Σερρών 27/2/23

Μια ξεχωριστή ημέρα αποτελούσε στο παρελθόν η Καθαρά Δευτέρα στο χωριό Βέργη Σερρών..

 

Νωρίς το πρωί οι γιαγιάδες και οι γονείς των παιδιών αγόραζαν λαγάνα από τον Φούρνο του χωριού την οποία την έκοβαν σε πολλά κομμάτια και άπλωναν πάνω ταχίνι, βιταμ ακόμα και μέλι και αποτελούσε ένα γευστικό και υγεινό πρωινό για όλους..

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τι ακολουθούσε το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού 

Δεκάδες άτομα συγκεντρωνόντουσαν σε ένα μεγάλο τραπέζι και έτρωγαν φασολάδα, λαγάνα κ τουρσί και αλλά φαγητά όπως συνηθίζεται στην Κουλούμα τα οποία ετοίμαζε ο πρώην πολιτιστικός σύλλογος του χωριού..

Μεσημέρι στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου ΒΕργης

Οι νεολαία ανέμιζε τους χαρταετούς της στο προαύλιο του σχολείου από τους οποίους πολλοί ήταν χειροποίητοι. Μετά από την συγκέντρωση για τις εκλογές του πρώην Πολιτιστικού Συλλόγου και το καθιερωμένο μοίρασμα λαγάνας..

ΑποκριΕς στις καφετέριες του χωριού

Τα τοπικά καταστήματα είχαν διοργανώσει αποκριάτικο πάρτι όπου συγκεντρωνόταν πλήθος κόσμου ειδικότερα μικρά παιδιά τα οποία φορούσαν διασκεδαστικές στολές της επιλογής τους..

Η Τελευταία Κουλούμα πραγματοποιήθηκε το 2017 στις εκλογές του Πολιτιστικού Συλλόγου οπού έγινε και η λήξη της μοναδικής πολιτιστικής δράσης του χωριού εξαιτίας έντονων διαφωνιών..

Καθαρά Δευτέρα στο Κοπάτς – Ντέρε με την οικογένεια 27/2/23 

Την φετινή καθαρά Δευτέρα δεκάδες οικογένειες είχαν μαζεύτηκαν στο Κοπάτς-Ντέρε και ανέμισαν τους χαρταετούς τους! Αν και ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος οι εκδρομείς από την Θεσσαλονίκη και τα γύρω χωριά δεν έχασαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Κουπατσιανό! Το πανέμορφο τοπίο αντίκρισαν οι επισκέπτες ακόμα μια φορά παρατημένο από Δημοτική Αρχή. Παρόλα τα παινέματα για το Στολίδι της Βισαλτίας από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά site των Σερρών..

Ευχαριστούμε πολύ το aveserres.gr ! για την προβολή του χωριού μας!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 27/2/23 ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΡΙΖΟΣ

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΩΜΑΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 1995

Άνοιγμα φωτογραφίας

 

Άνοιγμα φωτογραφίας

Άνοιγμα φωτογραφίας

 

 

Κοινοποίηση

Facebook

Δείτε ακόμη