Ενα ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.To καλοκαίρι είναι εδώ. Η Σχολική χρονιά έληξε και οι μαθητές από εδώ και στο εξής θα έχουν όλη την ημέρα δικιά τους. Αρκετοί ίσως θα προτιμήσουν να κατέβουν στα χωριά τους είτε αυτά είναι κοντά στην θάλασσα είτε στην επαρχία. Μακριά από τους γονείς τους μόνο με τον παππού και την γιαγιά. Οι γονείς περιμένουν να πάρουν την καθιερωμένη άδεια για να πάνε ένα τριήμερο και να αφήσουν πίσω την ρουτίνα της πόλης.

Μικροί και μεγάλοι έχουν δώσει εντολή πριν από το Πάσχα για να φτιαχτούν τα ποδήλατα για να πέφτουν όλο το καλοκαίρι μέσα στα τριβόλια και ματώνουν τα γόνατα τους! <<αξέχαστες καλοκαιρινές εμπειρίες>>.

ΕΦΤΑΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΣΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΛΕ ΣΟΥ ΒΕΡΜΟΥΔΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙΑΣΜΕΝΑ ΓΟΝΑΤΑ Κ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟΣ..

Οι παιδικές χαρές θα γεμίσουν ξανά με χαρούμενες φωνές! Η αναμονή στην ουρά για μια κούνια είναι κάτι συνηθισμένο που έχουν ζήσει όλες οι ηλικίες. Τι καλύτερο έχουν να κάνουν μέχρι να γυρίσουν στο σπίτι τους πριν φάνε βέβαια το σουβλάκι τους το βράδυ στο χωριό και έπειτα να πέσουν κουρασμένα στο κρεβατάκι τους. Αφού όλη την υπόλοιπη μέρα έτρεχαν χωρίς σταματημό.

Άνοιγμα φωτογραφίαςΤα πανηγύρια ξεκίνησαν ήδη από τον Μάη. Καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι δεν είναι καλοκαίρι! Ισώς είναι αυτό που οι κατοίκοι των χωριών περιμένουν όλη την χρονιά. Τα πανηγύρια είναι εξίσου σημαντικά για κάθε χωριό. Αρκετός κόσμος, διασκέδαση μέχρι το πρωί και φυσικά άφθονο αλκοόλ. Πριν από όλα αυτά βέβαια όλοι γεμίζουν δυνάμεις στις καντίνες του χωριού, κάνουν βόλτες και χαζέυουν δίπλα στους πάγκους που υπάρχουν σε κάθε πανηγύρι.

Σε ένα χωριό δεν υπάρχουν μόνο νήπια αλλά και μεγαλύτερα παιδιά με διαφορετικές συνήθειες όπως είναι φυσικό από έναν μαθητή δημοτικού. Αν και μπορεί και τα δύο ηλικιακές ομάδες να λατρεύουν τις βόλτες με τα ποδήλατα. Μια καλοκαιρινή μέρα για έναν έφηβο στο χωριό ξεκινάει μετά τις δώδεκα και η έξοδος τους μετά τις έξι το απόγευμα. Το απογέυμα ξεκινάει με έναν χαλαρό καφέ στις καφετέριες του χωριού και βόλτα μόλις φυσικά πέσει ο ήλιος και φύγει η ζέστη.

Οι έφηβοι έχουν ξεχωριστά ενδιαφέροντα το καλοκαίρι και είναι <<νυχτόβιοι τύποι>> όπως είναι συνηθισμένο όλο το πρωί κοιμούνται. Τα βράδια προτιμούν να κάτσουν στο Πάρκο και τα παραγγείλουν από την Νιγρίτα τις πιο λαχταριστές λιχουδιές, πίτσες και κρέπες. Επίσης όταν δεν υπάρχει ζέστη συνηθίζουν να πηγαίνουν σε άλλα χωριά με τα ποδήλατα, χωρίς κανέναν φόβο και φυσικά χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους. Τέλος μπύρες στις καφετέριες του χωριού μέχρι αργά το βραδύ. Η Εξόδος τους ξεκινάει μετά της εφτά και λήγει πριν τις τρεις τα μεσάνυχτα.

Ενα καλοκαίρι δεν ολοκληρώνεται χωρίς ένα μπουγέλο στην αυλή του σχολείου, συνήθως μεσημβρινές ωρές και δεν είναι λίγες οι φορές που οι φωνές δημιουργούσαν εκνευρισμό στους γειτόνες! Τέλος η προβολή ποδοσφαρικών αγώνων στους εξωτερικούς χώρους των καφετεριών του χωριού είναι ότι απομένει από ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! 

 

Κοινοποίηση

Facebook

Δείτε ακόμη