Η εορτή του Προφήτη Ηλιού στη Βέργη (εικόνες)

Την πυρφόρο ανάληψη στους ουρανούς του αγίου ενδόξου προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου γιόρτασε και φέτος ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Βέργης.

Μεγάλος αριθμός προσερχομένων από διαφορά μέρη τίμησαν με την παρουσία τους το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα υπό τις ευχές και τις ευλογίες του Σεπτού Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης, κ.κ. Θεολόγου.

Την 18η του Ιουλίου το χωριό είχε την ευλογία να υποδεχθεί τα ιερά λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Την παραμονή τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον αρχιερατικό επίτροπο της Μητροπόλεως, πρωτ. Γεώργιο Κελεμπέκη. Έπειτα ακολούθησε η περιφορά της εικόνας και των λειψάνων συνοδευόμενα από την μπάντα του Δήμου.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Προφήτου Ηλιού, π. Βασίλειος, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τους χορηγούς και φυσικά τους εθελοντές. Την σκυτάλη πήρε ο χορευτικός σύλλογος “Πύρρος”, ο οποίος ξεσήκωσε τον κόσμο με ντόπιους και ηπειρώτικους χορούς, ενώ την βραδιά έκλεισε η ομάδα “Επιμένων παραδοσιακά”. Καθόλη την διάρκεια της βραδιάς ένας μεγάλος πάγκος από κεράσματα περίμενε όλους όσους προσήλθαν στην Πανήγυρη.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με κάθε λαμπρότητα. Τον θείο λόγο κήρυξε και πάλι ο π. Γεώργιος Κελεμπέκης με θέμα: «Ο Προφήτης Ηλίας ως πρότυπο ηθικού βίου». Το ίδιο βράδυ πλήθος παιδιών συγκεντρώθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού, ο οποίος υπήρξε το επίκεντρο των εκδηλώσεων για να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο, με τίτλο: «Το πάρτυ στο δάσος και ο κυρ Λύκος». Το κουκλοθέατρο συνοδεύτηκε με παγωτό ως κέρασμα για τα παιδιά !

Συνοψίζοντας και με την ανάμνηση από τα χαμόγελα των ανθρώπων που προσήλθαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα πως αυτές πραγματοποιήθηκαν με πλήρη επιτυχία, μιας και όλα πήγαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό όσο απαιτητικός και αν υπήρξε αυτός. Κλείνοντας οφείλουν να εκφραστούν ευχαριστίες πρωτίστως στον π. Βασίλειο αλλά και στα μέλη της εθελοντικής ομάδας, οι οποίοι αμφότεροι με πολύ μόχθο προσπαθούν ώστε να διατηρηθούν στο χωριό όσο τον δυνατόν γίνεται πιο ακέραιες οι παραδοσιακές αξίες και τα ήθη, καθώς και τα βασικά πολιτισμικά και πολιτιστικά δεδομένα της περιοχής μας!

Κοινοποίηση

Facebook

Δείτε ακόμη