ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΒΕΡΓΗΣ | ΑΡΘΡΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια νέα μέρα ξεκίνησε Τρίτη 19/7/22. Οι προετοιμασίες για το πανηγύρι της Βέργης είχαν ήδη αρχίσει, η εκκλησία στολίστηκε με σημαίες σε όλη αυλή της από την εθελοντική ομάδα της Εκκλησίας, το συντριβάνι στο πάρκο του χωριού βάφτηκε στα χρώματα της θάλασσας από τους υπάλληλους του Δήμου ( το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων). Οι Πανηγυρτζίδες στάθμευσαν στον μεγάλο δρόμο του χωριού που ενώνει τις καφετέριες με το Μανιούσι το απόγευμα της Τρίτης, γύρω τους σπίτια με βαμμένους τοίχους που περιποιήθηκε κάθε οικογένεια. Τα καταστήματα του χωριού (καφετέριες, ταβέρνες, καντίνες) έβγαλαν τα τραπεζάκια τους έξω στον δρόμο έτοιμοι να υποδεχτούν κόσμο.

Το βράδυ τις Τρίτης έπειτα από τον Αρχιερατικό εσπερινό με την παρουσία του Μητροπολίτη Σερρών κ Νιγρίτης κ. Θεολόγο ακολούθησε μια πολιτιστική εκδήλωση με θέμα τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Προφήτη Ηλία Βέργης με τους συλλόγους να παρουσιάζουν τα χορευτικά σε πλήθος κόσμου πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος Σερρών Δ. Θέρμης κ Σύλλογος ποντίων επταμύλων Νομού Σερρών <<Οι ΑΚΡΙΤΕΣ>>

Υπό το πρίσμα της νεολαίας της Βέργης κ των γύρω χωριών πραγματοποιήθηκαν πάρτι στις καφετέριες του χωριού με τα παιδιά να χορεύουν ανέμελα διασκεδάζοντας.

Στη συνέχεια την Τετάρτη το πρωί αμέσως μετά την Πανηγυρική θεία λειτουργία ακολούθησε περιφορά με την συνοδεία της φιλαρμονικής Νιγρίτας.

Το βραδύ της Τετάρτης Μικροί κ Μεγάλοι παρακολούθησαν Θέατρο Σκίων <<Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ>> του Θεοδόση Βογιατζή σκορπίζοντας χαμόγελα σε όλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ | ΛΗΨΗ ΑΠΟ DRONE

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Κοινοποίηση

Facebook

Δείτε ακόμη